Ingredienser
Grillad flankstek:
Marinad:
Krossad färskpotatis med smör och gräslök:
Senapssås:
Övrigt:
Instruktioner
Grillad flankstek och krossad färskpotatis med gräslök och smör
Marinad:
Dag ett:
Skala vitlöksklyftorna och krossa dom lätt med den platta siden av kniven. Strimla salladslöken och blanda ihop resterande ingredienser till marinaden. Putsa köttet rent från eventuella senor men behåll fettet. Snitta köttet lätt på båda sidor och lägg ner det i en plastpåse tillsammans med marinaden. Marinera över natten.
Dag två:
Ta upp köttet ur marinaden och torka det torrt med hushållspapper. Tänd grillen. Det tar cirka 30 minuter innan du har en perfekt grillglöd. Grilla flanksteken 4-6 minuter på varje sida till en innertemperatur på 53 grader. Ta av köttet från grillen och låt det vila på en skärbräda i 5 minuter. Skär köttet i tunna skivor tvärs över muskelfibrerna och vinkla kniven lite snett neråt så blir skivorna som mörast. Servera flanksteken med färskpotatisen, senapssåsen och en sallad.
Tips: Ha gärna en sprayflaska med vatten nära till hands så köttet inte bränns av uppflammande eldlågor.
KROSSAD FÄRSKPOTATIS MED SMÖR OCH GRÄSLÖK
Koka potatisen i saltat vatten tillsammans med dillen. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något. Tryck försiktigt på potatisen med en sked eller med handflatan så att den krossas lätt. Smält smöret i en stor stekpanna. När smöret börjar fräsa lite tar du bort stekpannan från värmen och lägger ner potatisarna. Strö över gräslök, flingsalt samt en nypa svartpeppar och vänd försiktigt potatisen i smöret.
SENAPSSÅS
Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med flingsalt.