RedaktionenVåra skribenter
Varje skribent har sin egen unika expertis och erfarenhet, vilket berikar vårt innehåll med olika perspektiv och kunskaper. Från sommelierer till vinmakare och vinälskare. Våra skribenter delar med sig av sina insikter, recensioner och personliga upplevelser för att ge dig en inspirerande och informativ läsupplevelse.

SkribentFredrik Schelin
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln26 mars 2025Gramona Spaniens bästa bubbel
Mousserande vin från Spanien är känt för sin unika karaktär och kvalitet. Många av dessa viner framställs med den traditionella metoden, samma teknik som används i det berömda distriktet Champagne. Dock används ofta andra druvsorter, inklusive flera lokala spanska varianter, vilket ger vinerna en distinkt och egen stil. Denna kombination av traditionell vinframställning och lokala druvor ger mousserande viner med en rik och varierad smakprofil som uppskattas av vinälskare världen över, så även av mig.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln21 mars 2025Resa i Champagne – Reims
Vi fortsätter vår artikelserie "Resa i Champagne" med att besöka huvudstaden i Champagnedistriktet, Reims. Dyk in i en del av Frankrike, med dess historia, arv, kultur, gastronomi och, naturligtvis champagne.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln19 februari 2025Resa i Champagne – Aube
Vi fortsätter vår artikelserie "Resa i Champagne" med att utforska det charmiga och pittoreska distriktet Côte des Bar, även känt som Aube, beläget längst söderut i regionen.
Fredrik Schelin
Läs hela artikeln7 mars 2025Wine Paris och V d’Or 2025
Efter att den sjätte upplagan av Wine Paris och galan V d’Or 2025 har genomförts, kan vi nu fastslå att Wine Paris är en mässa av världsklass som har etablerat sig starkt på den internationella scenen.
SkribentAnders Levander
Anders Levander
Läs hela artikeln18 mars 2025Alta Langa den dolda juvelen
En ny stjärna på Italiens vinhimmel börjar upptäckas av allt fler. Alta Langa är en relativt ny företeelse från det vackra Piemonte. Vi talar om kvalitetsbubbel av högsta klass.
Anders Levander
Läs hela artikeln19 februari 2025Abruzzos vita sida
Italien är nog mest känt för sina röda viner och det gäller absolut för vinregionen Abruzzo. Regionens röda vin gjort på druvan montepulciano har många svenska beundrare. Men DinVinguide.se har under februari 2025 även provat vita viner från Abruzzo. Abruzzos vita vinerna är minst lika bra som de röda, om inte bättre. Denna gång fokuserar jag på viner gjorda på druvan trebbiano, läs mer i Abruzzos vita sida.
Anders Levander
Läs hela artikeln7 februari 2025Nya Amarone och Valpolicella
Det händer en hel del nytt i Veneto idag för både Amarone och Valpolicella. Amarone slog ned som en bomb försäljningsmässigt i Sverige för sisådär 25 år sedan. Alla ville dricka Amarone. Sedan kom Ripassovinerna. Men vad hände med traditionell Valpolicella?
Anders Levander
Läs hela artikeln29 januari 2025Barolo 2021 Barbaresco 2022
Under januari genomförs en av de viktigaste händelserna för er som gillar Barolo och Barbaresco nämligen NEBBIOLO PRIMA i Alba i Piemonte. DinVinguide.se var där och provade Barolo 2021 och Barbaresco 2022 totalt omkring 600 olika viner. Det var min 22:a Nebbiolo Prima!
SkribentSofia Ander
Sofia Ander
Läs hela artikeln29 mars 2025Sofias tips – tillfällig lansering 4 april 2025
Då var det plötsligt april! Ett steg närmare våren, solen och de ljusa tiderna har faktiskt redan kommit. Med ljuset och sommartiden kommer också lite nya viner i tillfälligt sortiment. Plus våra tips så klart.
Sofia Ander
Läs hela artikeln26 mars 2025Wallenbergare och vin
Visst kan man dricka vin till Wallenbergare. En rätt som innehåller mycket smör och grädde säger alltid ja till vin. Här tar vi en spaning på denna lyxiga pannbiff extra allt och kombinerar med några väl valda viner.
Sofia Ander
Läs hela artikeln22 mars 2025Sofias tips – tillfällig lansering 28 mars 2025
Månadens sista lansering är en grandios en. Över 40 nya viner, där flertalet skulle ha lanserats tidigare under året.
Sofia Ander
Läs hela artikeln19 mars 2025Smaka på savagnin
Tjockt skal, bra struktur, hög syra och expressiva smaker. Där har vi savagnin, en lokal druva i lilla regionen Jura. Följ med och smaka på savagnin.
SkribentMagnus Reuterdahl
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln1 april 2025Grilltider, tillbehör och viner
I helgen var det grillväder på riktigt, då solen värmer och du känner att nu, nu är det dags att ta fram grillen ur källarförrådet, garaget eller var den nu fått ligga i idé sedan i höstas. Jag vet att det finns gott om grillälskare som använder grillen året runt, men för mig och många andra så är det nu, på våren, som grillsäsongen börjar på allvar. Här kommer lite tankar kring, recept på bra tillbehör till det grillade och vintips inför årets grilläventyr, häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln24 mars 2025Musslor och vin eller tequila?
Musslor och vin eller tequila? Idag fokuserar jag på musslor. Jag går igenom några av de vanligare musslorna vi hittar i fiskdisken och jag delar recept från vårt arkiv. Som en bonus bjuder jag på ett nytt recept, där jag använder tequila istället för vin. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln18 mars 2025Alvarelhão, alvarinho och docal med flera
Alvarelhão, alvarinho och docal – välkommen till Portugal och en hel massa spännande druvor. Idag fokuserar jag på regionen Vinho Verde och viner som passar perfekt nu när vårsolens första stålar börjar värma upp våra frusna själar. Häng med!
Magnus Reuterdahl
Läs hela artikeln18 mars 2025Svenska destillerier Gotlands Ginfabrik
Svenska destillerier Gotlands Ginfabrik. Enligt Dryckesbranschrapporten (2023) är den grupp av dryckesproducenter som ökar mest i Sverige spritproducenterna. Det finns minst 120 spritproducenter i Sverige idag och mellan åren 2020-2023 hade de ökat med 40% i antal. Därför kommer vi i år att lyfta fram några svenska producenter som speglar det nya spritsverige och som vi på DinVinguide.se har fastnat för. Idag tittar vi på Gotlands Ginfabrik!