Ingredienser
Grillad laxkotlett med butternutpumpa, grönt äpple- och fänkålsslaw
Övrigt:
Instruktioner
Börja med att se till att det inte finns några ben kvar i laxen. Skala pumpan och skär den i lagom stora bitar 2×2 com stora ungefär. Smält smöret och alldeles innan det börjar att bli brunt så tillsätter du pumpan. Sautera pumpan i smöret tills den har blivit mjuk. Smaksätt med salt och peppar.
Grilla laxen ca 5 minuter på varje sida och efter 2 minuter vänd den ett halvt varv så du får ett snyggt grillmönster. Om du har en mandolin så, utan att skala den, skär äpplet i juliennestrimlor och lägg i en skål. Skär fänkålen i supertunna skivor och blanda med äpplet. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Arrangera med att lägga pumpan i mitten på tallriken. Den grillade laxen ovanpå och lite snyggt på sidan med äppel- och fänkålsslaw. Avsluta med lite fin olivolja.