Ingredienser
Grillad sparris med brynt smörsås och stenbitsrom
Brynt smörsås (serveras ljummen)
Övrigt:
Instruktioner
Grillad sparris, brynt smörsås och stenbitsrom
Brynt smörsås (serveras ljummen)
Bryn smöret tills det doftar lite nötigt. Låt svalna en aning. Värm upp grädden och crème fraichen till det sjuder. Mixa sedan i det brynta smöret lite i taget med stavmixer. Smaka av med salt och ca en matsked citronsaft.
Grillad sparris med brynt smörsås och stenbitsrom
Skär av den nedre träiga delen på sparrisen. Skala sparrisen och blanchera den 30 sekunder till 1,5 minut (beroende på tjocklek) i saltat vatten. Lägg sparrisen i ett isbad så att kokningen avstannar. Ta upp och torka sparrisen torr. Grilla cirka 1 minut på varje sida. Servera sparrisen tillsammans med smörsåsen och stenbitsrommen.