Ingredienser
Egna chips av mandelpotatis:
Pankofriterad kycklingfilé:
Frasig klyftpotatis:
Smetana med honung och dijonsenap:
Övrigt:
Instruktioner
Pankofriterad kycklingfilé, chips och smetana med honung och dijon
Skala potatisarna och skiva dem med osthyvel eller mandolin. Lägg dem en stund i saltat kallt vatten så att stärkelsen försvinner. Ta upp och torka skivorna torra på en ren handduk. Värm oljan till cirka 160 grader och fritera potatisskivorna i omgångar tills de börjar bli knapriga, och får en ljust gyllene färg. Ta upp dem. Låt dem rinna av på hushållspapper. Salta och låt svalna.
Dela filéerna i tre eller fyra delar på längden. Panera kycklingfiléerna panko, salt och peppar (vill du ha en tätare panering så dubbelpanera med panko och ägg). Hetta upp frityroljan till 190°. Fritera filéerna gyllengula och låt dem rinna av på hushållspapper.
Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in en långpanna med olja i botten. Tvätta potatisen och skär varje potatis i 6–8 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av. Lägg potatisen i den varma långpannan och krydda med salt och peppar. Stek potatisen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk rakt igenom. Rör om någon gång under tiden.
Rör ihop alla ingredienser, smaka av och tillsätt eventuellt mer av honungen eller senapen.
Montering: Servera den frasiga kycklingen med klyftpotatis och chips med smetanan. En fräsch sallad är god till.