Ingredienser
Smörstekta kantareller:
Parmachips:
Smörstekt surdegsbröd:
Övrigt:
Instruktioner
Surdegstoast med kantareller, löjrom och parmachips
Smörstekta kantareller:
Stek ur vattnet ut kantarellerna och tillsätt sedan smör och lök. Stek på låg värme i 10-15 min. Tillsätt grädde och smaka av med salt och pepprar. Stek ytterligare 5-10 minuter.
Parmachips:
Sätt in i ugnen på 150 grader. Lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka parmaskinkan i 5-10 min och låt dem svalna på plåten.
Smörstekt surdegsbröd:
Skiva brödet tunt och stek gyllenbrunt i smör på medelvärme.
Vid servering:
Bryt parmachipsen i små bitar. Lägg två brödskivor på varje tallrik och lägg på kantareller, löjrom och chipsen. Garnera med färsk timjan.