- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Husmoderstips igen!
Husmoderstips igen!

Husmoderstips igen!
Har du liksom jag några små torra bitar av parmesanost liggandes i kylskåpet. Ni vet det där sista lite hårda som alltid blir kvar när man har rivit nästan ända in till kanten. Då får du världens bästa och godaste tips här och nu. Parmesankräm! Jag vispar ner en matsked i min salladsdressing eller så kan jag använda den när jag skall gratinera broccoli eller på toppen av en potatisgrätäng. Men allra, allra godast och enklast är den som tillbehör till en grillad entrecote de gånger jag inte orkar eller har lust att göra en bearnaise.
Rafsa fram din allra bästa mixerstav och get going, för det här vill du inte missa!
Anettes parmesankräm
200 gram riven parmesanost
100 gram riven västerbottenost
1 vitlöksklyfta eller annan smaksättning som t ex en nypa chiliflakes
en skvätt olivolja (hur mycket du behöver beror på hur fuktiga ostarna är)
en liten nypa extrasaltat smör (samma här, hur mycket som behövs beror på hur fuktiga ostarna är)
Till den här krämen måste du ha en rejäl mixerstav, eller en riktigt bra matberedare med skärverktyg.
Lägg i den rivna osten och vitlöksklyftan i din mixer och kör igång. Häll ned lite olivolja i en tunn stråle och mixa tills du får en småkornig ganska slät massa. Den kryddar du upp med lite salt och svartpeppar och valfri annan smaksättning lägger i en fin burk. Den håller som tur är inte jätte länge i kylen så käka den så fort du kan t ex till grillat kött, eller så lägger du den på en bit fisk och gratinerar den i ugnen.