- Hem /
- skribenter /
- Eva Weckström /
Trendspaning Januari
Trendspaning Januari
Trendspaning Januari
*section*Det kan kännas riktigt skönt att dra åt svångremmen lite.*section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2017/12/vinter-gren.jpg*section**row**section**section*Januari. Årets fattigaste månad för många. Och kanske gör det inget med lite återhållsamhet efter alla festligheter i december med god mat, härlig dryck och vackra paket. Det kan kännas riktigt skönt att dra åt svångremmen lite.*section**section**section**section**section**section**row*ÅTERVINNING ÄR TRENDIGT
Fler och fler företag erbjuder produkter av återvunnet material. Allt från eleganta aftonväskor gjorda av spill från tillverkningen av segeldukar, till snygga skärp av återvunna brandslangar. Trenden går mot större fokus på design och användbarhet även av dessa produkter. De är inte bara klimatsmarta utan även funktionella och snygga.
Företag som tillverkar produkter av återvunna material eller spill- produkter:
Norrgavel: Mattor och kuddar av vintagetyger och renoverade orientmattor. www.norrgavel.se
Creatables: Produkter av spillmaterial från bland annat tennisbanor. www.creatables.org
Windinmind: Väskor av spillmaterial från segelmakare. www.windinmind.se
Häll en flaska cider, 75 cl, i en kastrull. Tillsätt 1 dl socker, 1 kanelstång, 1 skrapad vaniljstång, 1 tsk kardemumma. Värm till 60 grader, sila, servera med äpple i glaset.
Värm alltså sakta på spisen, detta ska INTE koka! Servera i vackert glas.
Boulard Cidre Biologique passar utmärkt till varm och kryddig äppelcider, artikelnummer 1848, 49:-
Cidern är ekologisk, torr och fruktig och även toppen som alkoholfritt alternativ till vin på festen. Prova också till crepes, fågel eller dina vegetariska rätter!
*section**section**section**section**section**section**section**section**row*
“Det goda enkla : Maten vi vill laga och äta”
av Anna Bergenström, Fanny Bergenström
INBUNDEN, Svenska, 221 KR
Många fina tips och recept på goda drinktilltugg och härliga ekologiska rätter. Rekommenderas!
*section**section**section**section**section**section**section**section**row*
Snygg, praktisk och prisvärd vinkylare
Isolerade vinkylare i rostfritt stål med bra prislapp. Snygg och praktisk. Temperaturen på kylda drycker håller i flera timmar, tack vare luftutrymmet mellan väggarna.
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section*Tomat & Broccolisoppa med citron & kummin*section**section**section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2017/11/vinterfruset.jpg*section**row*PRISVÄRDA OCH TRENDIGA JANUARIVINER:
Spanien har aldrig varit så hett som nu. Spanska viner är oerhört välgjorda och vissa regioner extremt bra prissatta. Nedan ett vitt och ett rött att njuta av i januari som inte spräcker din budget. Tillika ekologiskt certifierade!
2016 Lobita Loca Sauvignon Blanc Verdejo, artikelnummer 6493, 69:-
Spanien, VdIT Castilla
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/01/skog-och-sn.jpg*section**row**section**section**section**section**section*Hembakade Bagels*section**section**section**row**section**section**section**section**section*Österlånggatan 17*section**section**section**row*Kul öl!
To Øl Berliner Vice, artikelnummer 11468, 21,90:-, 330 ml
Belgien
Vill man avnjuta öl med mycket karaktär kan man med fördel snegla på Belgien och dess enorma mångfald av lite udda och crazy öl. Även denna är något speciell, en veteöl i stilen Berliner Weisse(suröl med ursprung i Berlin). Namnet på denna öl, Berliner Vice, är alltså en kul ordlek. Man får ölen att surna med hjälp av laktobaciller som finns naturligt på kornmaltens skal. Bryggningen håller sig härigenom inom den strikta öl-lagen Reinheitsgebot från 1516 som stipulerar korn, jäst, humle och vatten som enda ingredienser. Något som belgarna annars gärna utmanar.
Lite kuriosa: I Berlin dricker man ölet antingen ”mit schuss” eller ”mit strippe”, vilket betyder att ölet blandas i glaset med antingen en söt saft/likör i röd eller grön färg, eller med en snaps. Detta gör man för att mildra syran och samtidigt smaksätta ölet. Upplevelsen blir snarare en sommardrink än ett öl.
Denna välgjorda öl är intensivt fruktig och syrlig med humlekaraktär och tropiska inslag av ananas, persika, halm och fräsch grapefruktbeska. Servera kall som den är eller till pocherad fisk med citronsås eller varför inte kyckling i lergryta med citron och örtkryddor.
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*