- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Året sill 2013 – Sill med bacon och pepparrot + fler silltips!
Året sill 2013 – Sill med bacon och pepparrot + fler silltips!

Året sill 2013 – Sill med bacon och pepparrot + fler silltips!
Det här receptet hinner du inte göra till midsommarafton, eftersom den ska stå två dagar. Men, hade jag varit du hade jag gjort den ändå. Kanske hade jag dragit i färsk pepparrot och mer bacon för att justera upp smakerna. Prova vettja, skulle den inte vara bra så låt den stå ett par dagar. Det här är min variant på den sill som vann Årets sill i år, schysst kombo av smaker med det salta baconet, rökig smak och stinget från pepparroten. De som vann var restaurang Salt & Sill på Tjörn. På bilden har jag även fyllt snapsglas med små bitar av färskpotatis, matjessill, gräddfil och gräslök. I år serverar jag Snälleröds ekologiska och KRAV-märkta snapsar med de fantastiskt fina namnen Herr Berntsons besk, Jungfruns brännvin, Mäskdrängens akvavit, Bokhållarens akvavit och Brännmästarens akvavit. Glad midsommar!
Sill med bacon och pepparrot
100 + 40 g bacon, finskuret och knaperstekt (spara 40 gram i kylen och stek knaprigt vid servering)
1 fpk 5-minuterssill, i bitar
1 dl majonnäs, gärna hemgjord
3 dl gräddfil
3-4 msk riven pepparrot på tub
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Låt baconet rinna av på hushållspapper. Blanda majonnäs, gräddfil, salt och peppar. Rör ner sill och bacon. Låt stå i kylskåp minst två dagar. Vid servering toppa med resten av baconet.
Fler sillrecept!
Gubbröra med matjessill, äpple och potatis
Majas vårsill med dill, senapsfrö och rödlök