- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Glögg – hemgjord på svagdricka, kryddor och russin
Glögg – hemgjord på svagdricka, kryddor och russin
Glögg – hemgjord på svagdricka, kryddor och russin
Min syssling, Veronica Ullatti, är uppväxt i Kiruna och har ett alldeles utomordentligt glöggrecept som hon vill dela med sig. Det tar lite tid, 3-6 veckor, men den får en fantastisk smak och rejäl styrka om den får stå 6 hela veckor.
(Foto: Veronica Ullatti)
Veronicas hemgjorda glögg ca 5 l
5 l svagdricka (15 st 0,33 flaskor)
50 g färsk jäst
2,5 kg socker
5 skalade och skivade potatisar
500 g russin
5 cm färsk ingefära
1 kanelstång
1 påse hel kryddnejlika
1 påse kardemummakärnor
Blanda alla ingredienser i en 10 l hink, rör om och lägg över plastfolie med små hål i. Låt stå 3-6 veckor. Efter 6 veckor intygar Veronica att det är drag i glöggen.