- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Gulasch med rotfrukter och kycklingfärs
Gulasch med rotfrukter och kycklingfärs
Gulasch med rotfrukter och kycklingfärs
En värmande rotfruktsgryta med kycklingfärs och kryddor. Passar att frysa in för snabba luncher och middagar. Toppa med en klick yoghurt och servera gott bröd till.
Gulaschgryta med rotfrukter och kycklingfärs 5-6 port
400 g kycklingfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk hel kummin
3 msk milt paprikapulver
2 msk smör eller olja till stekning
300-400 g blandade rotsaker, rivna eller skurna i små tärningar
150 g vitkål, strimlad
1 paprika, tärnad
500 g krossade eller passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 l vatten
3 tärningar kyckling- eller grönsaksbuljong
1 lagerblad
1 tsk socker
salt
chilipulver
Till servering:
1/2 dl persilja, hackad
gräddfil eller yoghurt
Fräs kycklingfärs, lök, vitlök, kummin och paprikapulver i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka under lock ca 10 min eller tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och chilipulver. Strö över persilja och servera med gräddfil.