- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Hälleflundra med miso, friterad lök och lime
Hälleflundra med miso, friterad lök och lime
Hälleflundra med miso, friterad lök och lime
Den här rätten var både Årets Kock Klas Lindbergs favorit liksom Tomas Diederichsen på inspirationsresan till Tokyo. Idéen till rätten kommer från den världsberömda, 3-stjärninga, restaurangen Kanda. Det är en bakad hälleflundra som rullas i ett crust gjort på friterad lök, vitlök och vattenkrasse. En fantastiskt god rätt med sitt krispiga yttre och den saftiga fisken inuti.
Hälleflundra med miso, friterad lök och lime 10 port
1 kg hälleflundra, putsad och skurna i snygga kuber 10 st á 80 g
5 msk vit miso
1 msk olja
svartpeppar
Crust:
3 silverlökar, fint hyvlade på mandolin
5 klyftor vitlök, hyvlade tunt på mandolin
100 g vattenkrasse, rengjord
5 dl matolja till fritering
3 dl panko, rostad
1 lime, rivet skal
salt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda miso och olja. Gnid in fiskkuberna och krydda. Låt marinera i 30 minuter. Trä ev upp på spett och baka i ugn ca 1 minut till 40 graders innertemperatur. Crust: Fritera lök, vitlök och krasse krispigt i matolja på låg värme. Låt det droppa av riktigt ordentligt. Blanda med panko, limeskal och salt. Täck fiskkuberna med crustet och servera genast.
(Recept: Klas Lindberg)