- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
I BAREN med Kenneth Swärd – Glöggvardier med glögg, whiskey, rom och bitters
I BAREN med Kenneth Swärd – Glöggvardier med glögg, whiskey, rom och bitters

I BAREN med Kenneth Swärd – Glöggvardier med glögg, whiskey, rom och bitters
En cocktail med julens smaker och värmande whiskey från Maker’s Mark. En småskaligt amerikansk whiskey från Bourbondistriktet i Kentucky. Produceras av majs, korn och vete. Är kända för sina speciella flaskor som doppas i rött vax och därför sticker ut från mängden. På grund av sin småskalighet och höga kvalitet, har Maker’s Mark blivit ett av de absolut mest respekterade bourbonmärkena runt om i världen. Maker’s Mark använder minst 70% majs mot minimikravet 51% och lagras i minst 6,5 år (minimikrav 2 år) för att få den bästa smaken. En skillnad mot annan bourbon är att man destillerar två gånger mot normalt en gång. Dessutom använder man, förutom majs, även vintervete som ger destillatet en mjukare karaktär, än till exempel råg som de flesta producenter använder. Glöggen från Tegnér & Son har en stor och balanserad smak kryddad med sötsyrlig apelsin samt len och krämig choklad – två av julens signaturkryddor. Servera cocktailen varm eller kall till julens alla festligheter.
GLÖGGVARDIER MED GLÖGG, WHISKEY, ROM OCH BITTERS
4 cl Makers Mark
2 cl mörk rom
4 cl Tegnér & Son Apelsin & Choklad glögg
Chocolate bitter (kan vara svår att få tag på, men kolla med barkonsult.se)
Dekoration: Krossad choklad och mandel
Fukta kanten på glaset och doppa i mandel och choklad. Rör alla ingredienser med is. Sila upp i coupette (ett lite större och rundare cocktailglas med bredare kant red anm.)
Kan även avnjutas varm.
KONTAKT
Mail: Kswaerd78@yahoo.se