- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Jacob Davidsson – Kroketter med get- och västerbottensost
Kockens tips från Jacob Davidsson – Kroketter med get- och västerbottensost

Kockens tips från Jacob Davidsson – Kroketter med get- och västerbottensost
Trevliga kroketter, går väldigt bra ihop med rödbetor och valnötter. Betor och getost är ju sedan tidigare en välkänd kombination och går jättebra som snacks att kanske starta en måltid med. En härlig dipsås till det är inte helt fel, går att kombinera lite hur som.
Kroketter med get- och västerbottensost
125 g getost
75 g västerbottensost
10-15 g honung
citronzest + juice
vitlök
Panering: vetemjöl, panko, äggvita
Metod:
Riv västerbottensost fint och blanda sedan ihop med getost och honung. Smaka upp med citronzest, juice och vitlök efter egen smak. Rulla bollar av smeten, tänk storlek efter ”normalstora köttbullar”. För enklare hantering av ostbollarna vid panering är ett tips att ställa in de rullade ostbollarna i cirka en halvtimma i frysen så de stelnar någorlunda.
Panering: Dubbelpanera kroketterna. Upprepa paneringen en gång till men enbart i äggvita och sedan i panko.
Tillagning: Fritera i en fritös i 180 grader tills de är gyllenbruna.
Lycka till!
Jacob Davidsson kock The Flying Elk Stockholm
Twitter: @jDaavidsson
Instagram: @jdaavidsson
Mail: jacobdav[@]hotmail.com