- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Jan Lööv – Crab cakes
Kockens tips från Jan Lööv – Crab cakes

Kockens tips från Jan Lööv – Crab cakes
Crab cakes
1/2 kg krabbkött (pastöriserat)
1 gul lök, fint hackad (brunoise)
2 stjälkar grön selleri, fint hackad (brunoise)
3 msk senap
5 msk majonäs
1 citron, saften
salt och peppar
2 dl panko (japanskt ströbröd)
Sautera lök och selleri i smör utan att det får färg. Sätt åt sidan och låt svalna. Blanda ihop majonäs, senap och citronsaft. Öppna burken med pastöriserat krabbkött. Blanda först krabba med lök och selleri, tillsätt sedan majonnäsblandningen. Bland försiktigt och smaksätt med salt och peppar. Tillsätt ca 1/2 dl panko. Blanda försiktigt igen. Forma till “biffar” på ca 100 g och vänd dem i resten av pankon. Låt dem gärna vila i kylen en timme innan du steker de gyllenbruna i smör. Det är viktigt att de får en riktigt krispig stekyta så att de blir lättare att vända och presenteras bättre.
Servera genast med en liten sallad eller pommes frites och remouladsås.
Jan Lööv, Chef de cuisine Omni Hotel Dallas USA
Twitter: @jtloov
Instagram: @jloov