- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Markus Hilmander – Choritzo a la Sidra med lök och cider
Kockens tips från Markus Hilmander – Choritzo a la Sidra med lök och cider

Kockens tips från Markus Hilmander – Choritzo a la Sidra med lök och cider
Jag hade spanska vänner på middag i lördags och dom hade med sig denna röra. Det var riktigt jäkla gott!! Vi använde den som tillbehör till grillningen, lade lite på färskt bröd. Bland det godaste jag ätit, det tyckte min fru med. Men man kan även ha den som en lättare förrätt berättade dom spanska vännerna. Det är inte den allra vackraste bilden, men våga prova!!
Choritzo a la Sidra
2 gul lök, fint hackade
olivolja
1 msk strösocker
300 g choritzo, skuren i mindre bitar (fint att skära dom i samma storlek som löken)
630 ml alkoholfri cider
1 tsk salt
METOD
Börja med att svetta av löken i olivoljan, den får inte ta färg. Strö över sockret och låt det karamelissera sig. Lägg i chorizon och stek den tillsammans med löken. Häll sedan i cidern. Låt koka upp och låt sedan sjuda till sirapskonsistens. Smaka av med salt.
Markus Hilmander, driver egna företaget Hilmanders Mat och Gastronomi Linköping
Twitter: @MarkusHilmander