- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Markus Hilmander – Pannacotta med passionfrukt
Kockens tips från Markus Hilmander – Pannacotta med passionfrukt

Kockens tips från Markus Hilmander – Pannacotta med passionfrukt
Det här är min frus favoritdessert och vi serverade den när vi gifte oss för två år sedan. Jag serverar pannacottan med mjölkchokladsnö, passionsfruktsmaräng och halloncréme. Den är mycket god med t ex färska bär marinerade i lite limeskal och -juice.
PANNACOTTA MED PASSIONSFRUKT
1 liter vispgrädde
175 g passionsfruktspuré
3 gelatinblad
1 dl strösocker
1 vaniljstång, delad på längden och urskrapad
Koka upp grädde, puré, socker och fröna från vaniljstången. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dra gräddblandningen från plattan när det kokat upp och vispa ner gelatinbladen. Låt svalna en smula innan pannacottan hälls upp i glas eller formar (jag har gjutit i silikonformar). Kyl.
Markus Hilmander, driver egna företaget Hilmanders Mat och Gastronomi Linköping
Twitter: @MarkusHilmander