- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Pär Stenberg – Havrestekt pinfärsk abborre med gräddfil, stekt kål och svampsoya
Kockens tips från Pär Stenberg – Havrestekt pinfärsk abborre med gräddfil, stekt kål och svampsoya

Kockens tips från Pär Stenberg – Havrestekt pinfärsk abborre med gräddfil, stekt kål och svampsoya
Jag har ju turen att känna en fiske tokig herre ute på Ekerö, så jag åkte dit och fiskade lite abborre.
Havrestek pinfärsk abborre med gräddfil, stekt kål och svampsoya 4 pers (Förrätt)
600 g abborrefilé (byxas och pareras)
2 dl gräddfil
1 bukett broccoli
2 dl svampsoya (svampsoya finns att köpa på asieninspirerande affärer)
1/4 vitkålshuvud
1 dl havregryn
1/2 dl mjöl
1 dl olivolja (stekvänlig)
1 nypa brunt farinsocker
salt
peppar
Fiska upp ett par fina abborrar, om du inte orkar det, eller har möjligheten, så finns de att köpa på välsorterad fiskehandel. Häng av gräddfil i 1/2 dygn med en finmaskig nätsil med lite kraftigt hushållspapper i. Sjud ner svampsoya till hälften av mängden, alltså 1 dl. Strimla lite kål och stek den på hög värme tills den börjar ta färg och få en knaprig yta, strö över brunt farinsocker och häng av den från fett i en finmaskig nätsil. Filéa abborren och vänd dem i mjöl, havre, salt och peppar. Stek dem i en relativt het panna ungefär 30 sekunder på var sida. Lägg av dem på en pappersbeklädd tallrik. Hyvla lite broccoli och rädisa som garnityr. Lägg upp den som du behagar och njut av en trevlig förrätt.
Pär Stenberg Kökschef Restaurang Hjerta
Facebook: Pär Stenberg
Mail: chefstenberg[@]gmail.com
Läs alla Pär Stenbergs tidigare inlägg