- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Pär Stenberg – Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller
Kockens tips från Pär Stenberg – Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

Kockens tips från Pär Stenberg – Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller
Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller 4 port
400g varmrökt lax
1 citron
1 apelsin
6 huvuden endivesallad
1 dl parmesan
1 dl olivolja
sardeller
salt
peppar
Dela endiven och skölj den. Riv skalet av citronen och gnid in laxen försiktigt med zesten. Plocka försiktigt den varmrökta laxen.
Vinegretten:
1 dl parmesan, riven
1 apelsin, zest och saft
salt och peppar efter smak
1 dl olivolja
1/2 dl vinäger (gärna sherryvinäger)
1 tsk socker
Vispa ihop alltsammans.
5 stycken sardellfiléer, hackade
Blanda sardellhacket i röran och slunga endiven tillsammans med vinegretten. Lägg upp på fat och strö över laxen, toppa gärna med lite krutonger och någon trevlig ört eller krasse.
Njut!
Pär Stenberg Kökschef Restaurang Hjerta
Facebook: Pär Stenberg
Mail: chefstenberg[@]gmail.com