- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Tomas Lindh – Lättfryst mousse av körsbär
Kockens tips från Tomas Lindh – Lättfryst mousse av körsbär

Kockens tips från Tomas Lindh – Lättfryst mousse av körsbär
LÄTTFRYST MOUSSE AV KÖRSBÄR
5 1/2 dl körsbär, urkärnade
1 dl socker
1 msk gelantinpulver
3 dl grädde
Lägg 1/2 dl körsbär åt sidan och koka upp resterande med sockret. Mixa körsbären. Låt gelatinet svälla i 2 msk vatten och rör sedan ned det i bärpurén. Vispa grädden hårt. Vänd ned purén och de hela körsbären i grädden, fördela i fina formar. Låt stå i frysen minst i 4 timmar och dekorera gärna med hela körsbär. Jag serverade med lemoncurd, körsbärssås och laktrismaräng.
Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden
Instagram: langaraden