- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Tomas Lindh – Ramslöksvelouté
Kockens tips från Tomas Lindh – Ramslöksvelouté

Kockens tips från Tomas Lindh – Ramslöksvelouté
Det är ramslökssäsong och jag bjuder på en god sås som jag ofta serverar i dessa tider, gärna till kyckling.
RAMSLÖKSVELOUTÉ
1 scharlottenlök, hackad
1 dl vin (torrt)
2 dl kycklingbuljong
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
8 blad ramslök
30 g smör
salt
lite vitpeppar
Fräs lök mjuk på medelvärme med lite av smöret, häll på vinet och koka i 5 minuter. Häll sedan ner buljongen, mjölk och grädde och låt de koka tills det återstår ca 3 dl. Mixa såsen med ramslöken och resterande av smöret smaka av med salt och peppar.
Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden
Instagram: langaraden