- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips från Tomas Lindh – Vårt egna glutenfria och laktosfria knäckebröd med rostad kummin och fänkålsfrö
Kockens tips från Tomas Lindh – Vårt egna glutenfria och laktosfria knäckebröd med rostad kummin och fänkålsfrö

Kockens tips från Tomas Lindh – Vårt egna glutenfria och laktosfria knäckebröd med rostad kummin och fänkålsfrö
Vårt egna glutenfria och laktosfria knäckebröd
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön
1 dl maizena
1/2 tsk salt
1/2 dl frömix av rostad kummin och fänkålsfrö
2 msk rapsolja
1/2 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 120 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Slå på olja och kokande vatten och blanda väl. Låt dra i 5 minuter. Olja ett bakplåtspapper så att smeten inte fastnar. Bred ut smeten med en slickepott så att den sprids jämt och täcker hela bakplåtspappret. Markera ett rutmönster i smeten i lagom stora portionsbitar. Grädda i cirka 1 timme eller tills brödet är gyllenbrunt. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt knäckebröden svalna i ugnen. Bryt i bitar och förvara i en lufttät burk.
Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden
Instagram: langaraden