- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips – Ganache med Karljohanssvamp
Kockens tips – Ganache med Karljohanssvamp
Kockens tips – Ganache med Karljohanssvamp
Choklad är något som alla gillar, jag avgudar choklad i alla dess former. Jag kommer att dela med mig av ett recept på en ganache som går att använda till såväl anklever som till kaffet. Det är en krämig ganache med en dov smak av karljohanssvamp och en touch av salt.
Ganache med Karljohanssvamp
500 g mörk choklad, fint hackad
500 g grädde
30 g torkad karljohansvamp
2 g havssalt
Koka upp grädden och svampen och låt den dra i ca 1 timme. Sila bort svampen och koka sedan upp grädden igen och slå över chokladen. Rör tills du fått en homogen smet. Tillsätt salt och låt svalna. Servera sedan i önskad form till en dessert, som praliner eller som en liten god kräm till ankleverterrin och morot.
Lycka till och vi hörs snart igen!
Fredrik Gustafsson kökschef Björholmens Marina Tjörn
Twitter: @freddiegusten86
Instagram: freddieg_86
Välkommen att ta del av min vardag i köket