- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kockens tips – Gräddfilsglass
Kockens tips – Gräddfilsglass
Kockens tips – Gräddfilsglass
Alla hoppas vi snart att vinter skall vara över och att vi ska få lite varmare väder. Men vi kan ju alltid drömma om varma sommardagar med gröna ängar och klarblå himmel. Detta är min sommardröm och vad jag ser fram emot att äta med nyplockade jordgubbar.
Gräddfilsglass
Sockerlag:
200 g socker
50 g glukos
250 g vatten
Glassmet:
1 kg gräddfil
1 citron, juicen
500 g sockerlag
2 gelatinblad
Metod:
Börja med att blanda alla ingredienser till sockerlagen i en kastrull och koka upp. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda gräddfil, citronjuice med 450 g sockerlag. Ta återstående 50 g sockerlag och tillsätt gelatinet, värm tills gelatinet har smält. Häl gelatinet i glassmeten. Kyl glassmeten i glassmaskin eller slå upp i form och frys in.
Sebastian Gibrand Gibrands Gastronomi Helsingborg/Stockholm
Medlem i Svenska Kocklandslaget
Twitter: @GibrandGstrnomi
Instagram: gibrandgstrnomi
Facebook: Gibrands Gastronomi