- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Mattias Skoog är den svenska vinnaren i Bacardi Legacy Cocktail Competition
Mattias Skoog är den svenska vinnaren i Bacardi Legacy Cocktail Competition

Mattias Skoog är den svenska vinnaren i Bacardi Legacy Cocktail Competition
Igår gick den nordiska finalen av Bacardi Legacy på Sturecompaniet i Stockholm. Tre deltagare från Sverige, Norge och Danmark tävlade om en plats i den globala finalen 7-8 maj 2014 i Moskva. Tävlingen Bacardi Legacy går ut på att hitta världens bästa legacy-drink, en drink som har potential att bli en klassiker såsom andra kända Bacardi cocktails: Mojito och Daiquirí.
Mattias Skoog arbetar på Linje Tio i Stockholm och hans vinnande drink, med namnet Rumpletini No.2, bestod av BACARDÍ Superior, Cocchi Americano, limejuice, äppelsyrup och bitters.
– Det känns helt fantastiskt! När en leverantör, Bacardi detta fall, verkligen anstränger sig och gör en sådan bra sak vill man ge något bra tillbaka. Det hoppas jag att jag har gjort, både med min Legacy-drink i sig och med sättet jag marknadsfört den på. Jag blev inspirerad av Englands finalist Tom Walker, han valde att marknadsföra sin drink genom att gästspela på olika barer runt om i flera länder. Jag ville göra något liknande, men självklart ännu bättre. Därför gick min marknadsföring ut på att, under 30 dagar, blanda min Rumpletini No.2 på totalt 100 olika barer, säger Mattias Skoog.
Mattias var en av nio bartenders från Sverige, Norge och Danmark som tävlade mot respektive landsmän om det prestigefyllda uppdraget att få representera sig själv och sitt land i den globala finalen. I grannländerna vann norska Alex Ruas med sin drink Guantanamera och i Danmark vann Andreas Nilsson med drinken Columbu.
RECEPT RUMPLETINI NO.2 AV MATTIAS SKOOG – LINJE TIO/TJOGET STOCKHOLM SVERIGE
50 ml BACARDÍ Superior
20 ml Cocchi Americano
20 ml limejuice
20 mi äppelsyrup
3-4 droppar Ultravaganza Euro-Bitters (3/4 Suze, 1/4 Absinth)
Skaka med is och servera i ett coupetteglas. Garnera med torkat äpple.
RECEPT COLUMBU AV ANDREAS NILSSON – STRØM BAR KÖPENHAMN DANMARK
50 ml BACARDÍ Superior
15 ml Sicilian Lemon Cordial (home made)
10 ml Cocchi Americano
Dash av Angostura Bitters
Rör med is och sila i ett kylt cocktailglas. Garnera med citronskal.
RECEPT GUANTANAMERA AV ALEX RUAS – YLAJALI OSLO NORGE
40 ml BACARDÍ Superior
20 ml söt vermouth (Maliarda)
3 droppar Mozart chokladbitter
en spray Absinthe på toppen
Rör alla ingredienser med is och sila i ett coupettglas. Garnera med apelsinskal.
INTERVJU MED MATTIAS SKOOG
INFORMATION OM TÄVLINGEN OCH INTERVJU MED ALLA DELTAGARE