- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Nyårsafton – Menyförslag, pilgrimsmusslor, röding, oxfilé och desserter
Nyårsafton – Menyförslag, pilgrimsmusslor, röding, oxfilé och desserter

Nyårsafton – Menyförslag, pilgrimsmusslor, röding, oxfilé och desserter
Här har jag samlat ett gäng fina recept som jag tycker passar till Nyårsafton. Har också tre helt färdiga menyer med vintips som underlättar valet. Hoppas du hittar något som passar och som får munnen att vattnas. Gott Nytt År!
Receptförslag till Nyårsafton:
Rimmade pilgrimsmusslor på toast med mascarponeost och citron
Gratinerade pilgrimsmusslor med ett smör smaksatt med sambal oelek, timjan och lime
Gratinerad pilgrimsmussla med ingefära och forellrom
Ganska klassisk Skagen med Kalixlöjrom
Sockersaltad sotad lax med sojamajonnäs, cruditéer och pepparrot
Terrin på gravad röding, mandelpotatismousse, gravad citron och picklade grönsaker
Bakad rotselleri med äggkräm och tryffel
Kryddsmör med rökt märg, potatissufflé och oxfilé plus vintips
Gravad röding med potatispuck, lökcréme och citronhollandaise
Rimmad Skrei med blomkålsterrin, rökt Skreikind och beurre blanc på brynt smör och dill
Ugnsbakad hälleflundra med beurre blanc, pocherade ostron och riven pepparrot
Havets Wallenbergare med Skrei och räkor
Oxfilé Wellington med portvinssås
Renfilé med friterad dauphinpotatis och brynt smör- och tryffelsabayon
Glace au four med ingefärsparfait, chokladtryffel och italiensk maräng
Chokladpannacotta med chokladmandelkaka, maltesers och färska hallon
Varvad chokladmousse med vit- och mörk choklad
Lakritskräm med vit chokladmousse
Menyer med vintips: