- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Rimmade pilgrimsmusslor på toast med mascarponeost och citron
Rimmade pilgrimsmusslor på toast med mascarponeost och citron
Rimmade pilgrimsmusslor på toast med mascarponeost och citron
Det här är en fantastiskt trevlig amuse bouche som passar utmärkt till ett glas champagne. Här serveras, tunt skivade, råa rimmade pilgrimsmusslor på smörstekta toast med en lätt syrlig mascarponekräm. Frasigt bröd möter den lena krämen och sedan den saltsöta musslan som vänts i dill och toppats med krasse. Magiskt! Min vän Anette serverade Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Brut Blanc de Blancs till, mycket trevligt!
Rimmade pilgrimsmusslor på toast med mascarponeost och citron 24 st
8 pilgrimsmusslor
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
1 msk hackad dill
200 g mascarponeost
2 msk mjölk
1 citron, rivet skal
8 skivor formfranska
1/2 ask smörgåskrasse
salt
svartpeppar
1-2 msk olivolja
25 g smör
Skiva varje mussla i 3 skivor med en vass kniv. Lägg musslorna på en tallrik, strö över salt och socker. Låt stå i kylskåpet, täckta med plastfilm, ca 30 minuter. Torka av musslorna före servering och strö över dillen. Blanda mascarponeost, mjölk och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Stansa ut små runda bröd, i samma storlek som musslorna, med hjälp av en utstickare. Stek bröden gyllenbruna på båda sidor i olivolja och smör. Fördela crémen på bröden (rör inte om för mycket då blir den lös), toppa med musslor och krasse. Servera direkt!
(Recept: Tom Sjöstedt/Äntligen helg)