- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Thanksgiving Turkey Treat Sandwich – Pulled turkey, Austin Street Slaw och Green Cherry Churri Sauce (Strimlad kalkon, kålsallad med jalapeno och koriander och örtsås med soltorkade körsbär)
Thanksgiving Turkey Treat Sandwich – Pulled turkey, Austin Street Slaw och Green Cherry Churri Sauce (Strimlad kalkon, kålsallad med jalapeno och koriander och örtsås med soltorkade körsbär)

Thanksgiving Turkey Treat Sandwich – Pulled turkey, Austin Street Slaw och Green Cherry Churri Sauce (Strimlad kalkon, kålsallad med jalapeno och koriander och örtsås med soltorkade körsbär)
Det här makalöst goda receptet kommer från Love Food Café på Hornsgatan 66 i Stockholm. Ett perfekt recept att ta tillvara på rester av kalkon och kyckling. Här serveras strimlor av kalkon som smakats upp med en god buljong i ett bröd tillsammans med en smakrik fräsch kålsallad med koriander och hetta från jalapeno. Pricken över i är varianten på chimichurri med soltorkade körsbär som bidrar med en lätt fin syra. Hallelulja!
THANKSGIVING TURKEY TREAT SANDWICH
Pulled Turkey (strimlad kalkon):
Kalkonbröst
Koka i kalkonfond med mild kryddning efter egen smak. Vi har valt kryddor från Austin, såsom lagerblad, fikon, päron och pecan. Koka över natten antingen i kastrull eller i en Crock Pot. När kalkonen kokat ca 14-16 timmar (du ser när köttet släpper) drar man isär köttet i fina strimlor.
TIPS: Har man kalkon över från thanksgivingmiddagen går det utmärkt att bara dra isär köttet när det är kallt och sedan värma upp det snabbt i en kryddig buljong.
Austin Street Slaw (kålsallad):
1 del rödkål, strimlad
1 del vitkål, strimlad
½ del grönkål, strimlad
1 del morot, strimlad
1/2 dl rödlök, strimlad
jalapeno, hacka/strimla i efter egen styrka och smak
koriander, hacka i efter egen smak
lime juice + honung, mixa ihop så det blir en syrlig dressing
salt och peppar efter smak
Blanda alltihop till en färgglad och smakrik slaw att ha i sandwichen
Green Cherry Churri Sauce (örtsås):
1 dl persilja
1 dl koriander
1 dl olivolja
1/4 dl oregano
1/4 dl timjan
1/4 dl soltorkade körsbär
1/4 dl gul lök
1-2 klyftor vitlök
2 msk sherryvinäger
2 msk chiliflakes (efter egen smak)
1 msk lime
majonnäs
Mixa allt i en matberedare till en slät lätt syrlig örtsås. Blanda upp med majonnäs till en ljusgrön krämig sås.
Montering:
Bottna ett sandwichbröd med den strimlade kalkonen, lägg på kålsalladen och toppa med örtsåsen. Lägg på locket på sandwichen och avnjut med t ex bakad sötpotatis, stekt svamp, pommes frites eller en god sallad.