- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander
Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander
En snabblagad och fräsch laxrätt som kompletteras med en sallad för att bli en matig huvudrätt. Med syra, bitterhet och hetta från salsan så bryter den fint till den feta laxen. Rätten är dessutom gluten- och laktosfri så den passar många.
Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander 4 port
600 g laxfilé
rapsolja
salt och peppar
Ancho chili pulver
2 Florida grapefrukter, filéade och i mindre bitar
2 avokado, tärnade
1 chili, urkärnad och hackad
1 liten rödlök, finhackad
½ kruka koriander, finhackad
1 lime, pressad
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en oljad ugnsfast form och krydda med salt, peppar och ancho chili. Ugnsstek laxen till en innertemperatur på 55-58 grader eller ca 15-20 minuter. Skär skalet av grapefrukten och ta ut filéer av fruktköttet, skär det i mindre bitar. Blanda ner tärnad avokado, finhackad chili, lök, koriander och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med salsan och eventuellt en sallad.
Recept: Karoline Nordefors
Foto: Frida Wismar