- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Äpplig vaniljpannacotta
Äpplig vaniljpannacotta

Äpplig vaniljpannacotta
Veckans vin blir en söt mousserande klassiker från Italien
Moscato d’Asti Cascinetta Vietti
SB# 92068, Pris 129:-
Vinet uppvisar en härligt frisk sötma med inslag av päron, vita florala toner, balanserad citrus samt aningen honung i avslutet.
Till detta vin en Äpplig vaniljpannacotta som vi serverar på vissa vin och mat provningar och funkar löjligt bra ihop med vinet.
Servera detta och du får värja dig för gästernas frågor efter receptet:)
Ingredienser:
- • 3 dl vispgrädde
- • 1 st vaniljstång
- • 3 msk strösocker
- • 1 st gelatinblad
- • 1 msk äppelmos
Lägg gelatinbladen i blöt.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt sjuda I 2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan. Tillsätt äppelmosen.
OBS! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.)
Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Recept från köket på restaurang Syster O Bror