- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Vinlunch med vinmakaren från Periquita på restaurang Pontus och sedan portugisiska vindagen på operakällaren
Vinlunch med vinmakaren från Periquita på restaurang Pontus och sedan portugisiska vindagen på operakällaren
Vinlunch med vinmakaren från Periquita på restaurang Pontus och sedan portugisiska vindagen på operakällaren
I måndags var jag inbjuden på vinlunch med vinmakaren Domingo Soares Franco från Periquita på restaurang Pontus och sedan portugisiska vindagen på operakällaren.
Det startade med mingel på Pontus med Periquita rosé och snittar för att övergå i en sittande lunch med matchande viner.
Till förrätt serverade svit sparris med kalvbräss som var sagolik och matchade utmärkt med Periquitas vita vin som uppvisar en otrolig floral och tropisk ton som går underbart ihop med den typen av maträtt. ( för 69:- måste jag säga att det är ett fynd)
Sedan går vi på hela Periquitas röda range där den stora nyheten är att man nu har stramat upp den vanliga röda och återgår till mera gamla stilen på vinmakning, den röda ska bli mera lagringsduglig och ha lite mera karaktär. Man har även designat om etiketten samt flaskan samt att man numera kallar den original istället för bara red.
Till huvudrätt serveras en underbar lammrätt som passar utmärkt med hela röda rangen av viner.
Och efter kommer deras 30-åriga Moscatel som bara är att dö för, vem behöver dessert när man har flytande guld i glaset!
Senare fortsätter dagen på Operakällaren med Portugisiska viner som tema, det som verkligen sticker ut är Vinmakaren Miguel Braga med sina portviner som är bland de bästa jag provat. Vilken kvalitet han håller, en ny kär bekantskap blev det med detta hus som jag absolut ska lägga upp på besökslistan bland gårdar jag måste resa till.
Fotograf: Raphael Cameron


















